עם פטירתו של אדם, נכסיו מועברים ליורשיו. אופן הירושה בישראל מתבצעת באחת משתי דרכים: באמצעות צוואה, או בהתאם להוראות חוק הירושה.
צוואה היא ביטוי רצונו של אדם באשר למה שייעשה בענייניו לאחר פטירתו. חוק הירושה הישראלי כפוף לקיומה של צוואה, כלומר, צוואה תקפה תגבר על כללי הירושה שנקבעו כברירת המחדל בחוק.
לאור זאת, חשוב ביותר לוודא כי תהיה קיימת לאדם צוואה, אשר תגדיר את רצונו ומשאלותיו לאחר מותו. במקרים רבים מומלץ גם לשקול הקמת נאמנות.
הניסיון והידע של משרדנו בתחום הצוואות, הנאמנויות והנכסים מאפשר לו לבחור עבור הלקוח פתרון אישי תפור למידותיו ולצרכיו האישיים, גם בכל הנוגע לתחום זה.
בנוסף לכך, עו"ד מרנס ממשרדנו הנו בעל הסמכה לניסוח והחתמה על ייפוי כוח מתמשך.ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי אשר מהווה חלופה למינוי אפוטרופוס. ייפוי הכוח המאפשר לכל אדם בגיר, לקבוע מי יטפל בענייניו בעתיד, אם וכאשר לא יוכל לטפל בהם בעצמו. מיופה כוח, יהיה מוסמך לפעול בשם אותו אדם בעתיד כאשר לא יוכל עוד לקבל או לבצע החלטות הנוגעות לעינינו בעצמו, ייפוי כוח מתמשך יכול להתייחס לעניינים רפואיים, אישיים או רכושיים – או רק לחלקם. הוא יכול לכלול גם "הנחיות מקדימות", בהן יבהיר איך הוא מבקש ממיופה הכוח לפעול בעתיד.
קיימת חשיבות רבה לעיצובו של יפוי הכוח המתמשך במקביל ובאופן המשתלב עם הוראות הצוואה. הניסיון והמומחיות שלנו מאפשרים התייחסות לכלל ההיבטים של הלקוח, גם בהקשר זה.
דיני אגודות שיתופיות ועמותות
תחום האגודות השיתופיות הוא תחום מורכב ומרתק, הכולל שלל רבדים משפטיים המשפיעים על התנהלות העמותה והדין החל עליה, פקודת האגודות השיתופיות, תקנות האגודות השיתופיות, החלטות